Iată-ne ajunși în post. Ha!
Bine, unii țin post toată viața. Nu-i bai pentru ei. E bai pentru noi!
Încep problemele că sunt atâtea rețete pe lumea asta că nu mi știi pe care și cum s-o-ncerci, nu?
- Această rețetă culinară este incredibil de simplu de făcut.
- Ingredientele sunt ușor de reperat.
- Costă puțin (nu mai sunt așa de sigură de când au scumpit toate), dar în fine.
- Combinația de savori este foarte îndrăzneață, recunosc, dar absolut perfectă.
- Variantele sunt nelimitate.
Adică este o interpretare personală - ca mai toate rețetele mele.
Îmi cer scuze, pozele sunt vechi și nu sunt pas cu pas.
Mașina mea fotografică, și-a dat demisia. :(
Specificații
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: variabil - dacă ai cartofii fierți, e gata-n 5 - 10 minute
Porții: 2 - 3
Ingrediente
- 6 cartofi roşii
- 2 castraveţi muraţi, gogonele sau varză murată
- 1 ceapă roşie (albă, galbenă sau chiar verde)
- miezul de la 2 - 3 nuci
- 100 g măsline negre fără sâmbure (eu am pus naturale, ca de obicei)
- 1 măr de care ai
- 1/2 linguriță piper negru sau mozaic
- 1 linguriță sare/după gust
- 4 linguri ulei măsline (sau de care ai)
Opțional dar foarte indicat
- 2 - 3 frunze de salată verde (opţional)
- 1/2 linguriță de ardei iute/boia de ardei iute
- 1 ardei gras ori 1 gogoșar în oțet
Mod de preparare
- Spală cartofii şi pune-i la fiert pentru 30 minute (după gust)
- Taie ceapa peștișori (julienne), castraveţii muraţi cuburi
- Eventual, spală, scurge și rupe salata verde cu mâna (se zice că aşa e sănătos, sau la modă)
- Desfă nucile și prepară miezurile prăjindu-le lejer (dacă vrei)
- Pune totul într-un bol destul de mare şi ocupă-te de cartofi
- Când au fiert curăță-i de coajă luând precauțiile necesare împotriva arsurilor de gradul 1, dacă nu aștepți să se răcească
- Tăie (eu îi sfărâm cu mâna) cartofii cuburi şi adăugă-i peste celelalte ingrediente
- Pune măslinele, miezurile de nuci rupte grosolan, sarea, piperul și uleiul
- La final numai adaugi mărul tăiat cuburi (ori tras pe răzătoare). Dacă-l tai mai degrabă, trebuie să pui niște suc de lămâie peste el că se oxidează. Nu e că-și schimbă gustul sau se întâmplă ceva rău cu el, își schimbă pur și simplu culoarea. Eu nu-mi fac probleme
- Amestecă energic și servește ca garnitură sau masă completă.
— Garnitură la ce dacă suntem în post, nu?
Mențiuni
În toate salatele, poți adăuga orice fel de semințe ai în casă - puțin prăjite că-s mai gustoase:
- in
- bostan
- floarea soarelui
- susan
- mac
- etc.
Poți deasemenea pune goji, sau substitui mărul cu para sau orice fruct la îndemână. Ia aminte că trebuie fie un fruct dulce, precum e rodia, de exemplu, sau avocado, mango, fructul pasiunii, etc.