Paste cu spanac și sos de soia - Rețetă de post (vegană & vegetariană) - Rețete Rapide și Delicioase

Rețete culinare pentru cei care nu au timp, dar au voință.

Paste cu spanac și sos de soia - Rețetă de post (vegană & vegetariană)


O altă rețetă culinară de post. Simplă, rapidă, economică și absolut deliciosă.
Veganii și vegetarienii sunt invitați să încerce cu încredere.
Dacă ești intolerant la gluten, folosește paste din orez sau porumb.

Nu știu dacă ai observat că public o mulțime de rețete de acest gen în ultima perioadă. Asta pentru că aș dori să devin vegană 100%. Nu o să se întâmple în curând pentru că iubesc carnea la grătar.
Prea mult o iubesc.

Timp de preparare: 20 - 25 minute
Grad de dificultate: redus
Porţii: 2 - depinde de foame. Pentru mai multe porții, dublează cantitățile.
Valabil pentru orice rețetă.


Ingrediente
  • 300 g orice tip de paste vrei
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 100 g frunze de spanac. Poate fi și congelat
  • 4 linguri ulei de măsline (sau de care dorești, de preferinţă de arahide)
  • sare după gust (mereu uit)
  • 2 -3 linguri de apă
  • 3-5 linguri de sos de soia. Ai grijă că este foarte sărat (de obicei)
  • Opțional dar foarte indicat/recomandat 1 ardei iute/1 linguriță boia de ardei – arde grăsimile, îmbunătățește circulația, ajută la digestie și este AFRODIZIAC. :p 

Mod de preparare
  • Pune spanacul la fiert, dacă nu este deja. 10 minute ajung
  • Pune uleiul la încins într-o tigaie cu diametrul 24 (mai bine un Wok, dacă aveţi)
  • Taie ceapa peştişori
  • Rade morcovul 
  • Pune ceapa la călit pentru 2 minute, apoi adaugă morcovul, spanacul scurs de apă
  • Amestecă, acoperă lasă în jur de 3 minute amestecând foarte des. Dacă realizezi că începe să se ardă mai pune câteva linguri de apă. În felul acesta eviți să folosești prea mult ulei şi este şi mai sănătos. 
  • Adaugă sosul de soia, amestecă
  • Între timp pune pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte în care ai adăugat un pic de sare de mare. Sau de care ai. Sarea de mare e de fițe.
  • Când consideri că sunt aproape gata (cam după 4 minute de fiert) scurgele şi toarnă-le în tigaie peste legumele gătite. Amestecă sau/și saltă cam 2-3 minute.
  • Servește fierbinte sau rece

Menţiuni

Nu lăsa pastele să fiarbă prea mult decât dacă preferi aşa. Cum am scris mai sus, poți folosi spaghetti subţiri în loc, sau orice fel de paste scurte sau lungi


***

— Ai nevoie de cărți de rețete culinare tradiționale dar și moderne? 

Apasă aici
***

— Te-ai abonat la scrisoare ocazională pe blogul principal reteteindraznete.blogspot.ro?

— Cum adică "Nu"?!
Apasă aici și primești Gratuit 10 Rețete – plus câteva idei si recomandări prețioase – în format PDF. Documentul poate fi salvat pe computer sau se poate imprima.
Ocazional, foarte, vei primi știri importante cum ar fi: când ofer cărți gratis, sau când lansez concursuri cu premii foarte utile.
— De ce pe rețeteîndrăznețe și nu aici? 
Pentru că nu este foarte simplu să te ocupi de mai multe liste. Am 18 bloguri, scriu romane și mă duc și la servici. Crede-mă, nu-mi mai ajunge timpul.


***
— Ți-am fost de folos?

TE ROG dă un like, share, lasă un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alătură-te la formidabilele pagini de Facebook (am vreo 6).
Le găsești tu pe undeva pe aici. Se plimbă aiurea.